/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

La un pas de tragedie! Un bloc de locuit de la Botanica risca să sară în aer din cauza unei butelii de gaz defecte

missing
26 noiembrie 2019, ora 09:46

O butelie de gaz propan-butan a fost evacuată de urgență din bucătăria unui bloc de locuit din sectorul Botanica, după ce salvatorii au depistat o scurgere de gaz de la robinetul defect. 

Salvatorii au fost alertați ieri-seară pentru a interveni într-un bloc de locuit  cu 14 nivele de pe strada Dacia 47 din municipiul Chișinău, unde locuitorii casei au simțit un miros specific de gaz, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii au deconectat energia electrică din bloc. În urma verificărilor, la ora 20:05, detectorul de gaze  a identificat la etajul întâi o locuința unde a fost stabilită o concentrație sporită de gaz. Astfel, salvatorii au decis să verifice apartamentul suspect.

Angajații IGSU au deblocat ușa apartamentului, în care din fericire nu se afla nici o persoană. Salvatorii au evacuat de urgență butelia din bucătărie, reușind să prevină o situație de risc. Cazul este cercetat de către organele de drept. Alte circumstanțe se stabilesc.

Amintim că anul trecut o explozie a avut loc într-un bloc de locuit, de pe bulevardul Moscova, din sectorul Râșcani, al capitalei din cauza unei butelii de gaz defecte. În urma deflagrației, cinci persoane, printre care și un copil, au decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram