/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Gata cu extragerile ilicite? Astăzi a fost lansată prima hartă interactivă a resurselor minerale din Moldova

missing
27 noiembrie 2019, ora 15:49

Pentru prima dată în spațiul public au apărut informații despre toate carierele și extracțiile din țară. Acestea pot fi găsite pe harta interactivă a resurselor minerale din Republica Moldova, care a fost lansată astăzi, în cadrul unei confiențe de presă. 

Pe hartă sunt prezentate informații despre: poziția geografică a carierelor, administratorii acestora, volumul și tipul extracțiilor și statutul (n.r. dacă sunt sau nu gata pentru exploatare). Astfel, autorii proiectului și-au propus să ridice transparența utilizării resurselor minerale în țară.

Actualmente pe hartă sunt plasate peste patru sute de mine și cariere care sunt active în acest moment. În scurt timp, vor fi plasate și lista a circa trei sute de cariere ilegale, ce sunt înregistrate de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM).

De asemenea, accesând harta, cetățenii pot semnaliza cazurile în care au fost martorii unor extrageri ilicite de resurse minerale sau dacă administratorii carierei au depășit perimetrul atribuit de autorități.

„Este necesar să completați un chestionar pe site prin intermediul căruia să ne transmiteți informațiile”, a declarat Iurie Morcotilo, reprezentant al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”.

Harta interactivă poate fi accesată aici. Proiectul a fost elaborat de către Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” cu suportul fundației „Soros Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram