Fosta prim-ministră Maia Sandu nu este surprinsă de faptul că anume Alexandru Stoianoglo a fost ales de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru funcția de procuror general, în urma etapei interviului. Aceasta a mai spus că la mijloc ar fi o înțelegere între PD și PSRM.

„Nu m-a surprins, pentru că am văzut că acest om care a fost selectat este unul dintre cei doi căreia membrul comisiei, reprezentant al Partidului Socialiștilor (PSRM) le-a dat cel mai mare punctaj. Cred că a fost un târg politic dintre PD și PSRM. Igor Dodon a vrut un om din sistem, pentru că un om din afara sistemului ar fi fost cel mai indicat să reformeze Procuratura”, a declarat Maia Sandu, la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Alexandru Stoianoglo a acumulat cel mai mare punctaj din partea membrilor CSP în urma probei interviului care a avut loc astăzi – 74,22 de puncte. Astfel, el va fi înaintat președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, spre aprobare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!