Prim-ministrul Ion Chicu și-a reparat drumul spre casă, cu utilajele și muncitorii de la Exdrupo, întreprindere municipală. Cât au costat lucrările, cine a plătit pentru ele și din ce bani nu am reușit să aflăm. Atât premierul, cât și șeful întreprinderii nu au răspuns la telefon. Ieri, la Guvern, când a fost întrebat despre drumul proaspăt, Chicu a evitat să ofere detalii.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Astfel arată strada pe care locuiește prim-ministru, Ion Chicu, după reparație. Deocamdată, muncitorii au așternut aici rumeguș de asfalt”.

Nu se știe dacă aici vor mai avea loc și alte lucrări, cert e că astăzi la fața locului nu am găsit nici zare de muncitor. În schimb, lângă casa premierului vegheau doi ofițeri de la Serviciul Pază și Protecție de Stat, care și-au instalat și o cabină. Nici ei nu erau la curent cu dispariția drumarilor.

Unii oameni care locuiesc în preajma casei premierului ne-au spus că drumul a fost reabilitat recent, după ce Ion Chicu a devenit prim-ministru:

Cine face drumul? Chicu. Drumul era rău? Da. Au adus tractoare. De unde știți că face Ion Chicu? A început de la poarta lui și până aici”.

De când au început lucrările? De două-trei zile. Dar știți cine-l face? Nu știu”.

Într-un video expediat de un martor pentru Jurnal TV în imagini apar camioanele de la Exdrupo, companie municipală. Directorul întreprinderii nu ne-a răspus toată ziua la telefon pentru a confirma acest fapt. Pentru detalii, am mers și la primăria din Durlești, acolo unde își are casa premierul. Jurista a precizat că autoritatea publică locală nu a contractat nicio firmă ca să repare drumuri prin localitate. Totuși, ea nu este la curent unde mai exact trăiește Ion Chicu.

POPA LIUBOVI, JURISTĂ, PRIMĂRIA DURLEȘTI: „Niciun proiect nu există referitor la construcția în Întovărășirea Pomicolă „Strugurel”. Drumul se află în gestiunea Primăriei Durlești? Noi nu cunoaștem care este strada și adresa poștală a prim-ministrului”.

Sub protecția anonimatului, surse din cadrul Primăriei Chișinău au precizat pentru TV8 că întreprinderea ar fi semnat cu Ion Chicu un contract de prestări-servicii pentru trei utilaje tehnice. Astăzi, nici premierul nu a răspuns la telefon. Iar ieri, a refuzat să comenteze cazul, fiind întrebat de un jurnalist, după ședința de guvern.

Potrivit Ziarului de Gardă, Ion Chicu locuiește într-o vilă amplasată în orășelul Durlești, în Întovărășirea Pomicolă „Struguraș”. Este, de fapt, un duplex ce se întinde pe o suprafață de 155 m.p. , pe care familia noului premier îl împarte cu Aliona și Gheorghe Ursoi, sora și, respectiv, cumnatul său.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!