/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Drum nou, la poarta lui Chicu! Noul prim-ministru și-a reparat drumul din preajma casei sale din Durlești

missing
29 noiembrie 2019, ora 08:04

Prim-ministrul Ion Chicu și-a reparat drumul spre casă, cu utilajele și muncitorii de la Exdrupo, întreprindere municipală. Cât au costat lucrările, cine a plătit pentru ele și din ce bani nu am reușit să aflăm. Atât premierul, cât și șeful întreprinderii nu au răspuns la telefon. Ieri, la Guvern, când a fost întrebat despre drumul proaspăt, Chicu a evitat să ofere detalii.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Astfel arată strada pe care locuiește prim-ministru, Ion Chicu, după reparație. Deocamdată, muncitorii au așternut aici rumeguș de asfalt”.

Nu se știe dacă aici vor mai avea loc și alte lucrări, cert e că astăzi la fața locului nu am găsit nici zare de muncitor. În schimb, lângă casa premierului vegheau doi ofițeri de la Serviciul Pază și Protecție de Stat, care și-au instalat și o cabină. Nici ei nu erau la curent cu dispariția drumarilor.

Unii oameni care locuiesc în preajma casei premierului ne-au spus că drumul a fost reabilitat recent, după ce Ion Chicu a devenit prim-ministru:

Cine face drumul? Chicu. Drumul era rău? Da. Au adus tractoare. De unde știți că face Ion Chicu? A început de la poarta lui și până aici”.

De când au început lucrările? De două-trei zile. Dar știți cine-l face? Nu știu”.

Într-un video expediat de un martor pentru Jurnal TV în imagini apar camioanele de la Exdrupo, companie municipală. Directorul întreprinderii nu ne-a răspus toată ziua la telefon pentru a confirma acest fapt. Pentru detalii, am mers și la primăria din Durlești, acolo unde își are casa premierul. Jurista a precizat că autoritatea publică locală nu a contractat nicio firmă ca să repare drumuri prin localitate. Totuși, ea nu este la curent unde mai exact trăiește Ion Chicu.

POPA LIUBOVI, JURISTĂ, PRIMĂRIA DURLEȘTI: „Niciun proiect nu există referitor la construcția în Întovărășirea Pomicolă „Strugurel”. Drumul se află în gestiunea Primăriei Durlești? Noi nu cunoaștem care este strada și adresa poștală a prim-ministrului”.

Sub protecția anonimatului, surse din cadrul Primăriei Chișinău au precizat pentru TV8 că întreprinderea ar fi semnat cu Ion Chicu un contract de prestări-servicii pentru trei utilaje tehnice. Astăzi, nici premierul nu a răspuns la telefon. Iar ieri, a refuzat să comenteze cazul, fiind întrebat de un jurnalist, după ședința de guvern.

Potrivit Ziarului de Gardă, Ion Chicu locuiește într-o vilă amplasată în orășelul Durlești, în Întovărășirea Pomicolă „Struguraș”. Este, de fapt, un duplex ce se întinde pe o suprafață de 155 m.p. , pe care familia noului premier îl împarte cu Aliona și Gheorghe Ursoi, sora și, respectiv, cumnatul său.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram