Scriitoarea din Republica Moldova Tatiana Țîbuleac a fost decorată de președintele României Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A. Ordinul a fost semnat în contextul marcării Zilei Naționale a României.

Scriitoarei basarabene stabilită la Paris i-a fost acordată această distincție „în semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată creaţiei literare, pentru talentul şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul activităţii sale, dobândind recunoaştere la nivel european”, se menționează într-un comunicat al Președinției române.

Cu prilejul Zilei României, Klaus Iohaniis a semnat alte zeci de de ordine de decorare, pentru personalități marcante ale poporului român. Ordinul Național „Steaua României” în grade de Mare Ofiței i-a fost oferit Madlenei Șerban directoarea Fundației Europene de Formare, iar Ordinul Național „Steaua României” în grade de Cavaler i-a fost acordat lui Sorin Mihai Cîmpeanu, profesor universitar, doctor, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor şi preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!