/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dosarul în care Gheorghe Petic este învinuit de viol, întors la rejudecare la Orhei. Prima ședință - MÂINE

02 decembrie 2019, ora 12:40

Dosarul în care Gheorghe Petic este învinuit de viol, pentru care a fost condamnat în martie la trei ani și jumătate de închisoare, iar în iulie eliberat în urma unei decizii a Curții de Apel Chișinău, va fi reluat. Mâine, la Judecătoria Orhei are loc prima ședință de judecată.

”Tot de la început, punct și de la capăt! Mâine către orele 11.30 invit societatea, presa inclusiv si cea controlata de Dodon si Plahotniuc la Judecătoria Orhei pentru a participa la relansarea celui mai mizerabil proces de judecată față de un om care nu s-a conformat regulilor mafiei conduse de criminalul fugar Plahotniuc, tot el Ulinici, tot el Novac. Invit și pe acel deputat din Parlament care a declarat că ,,În Republica Moldova nu exista detinuti politici,, Oare? Desigur, o dată ajuns deputat în Parlament lucrurile sunt văzute altfel. Am eu multă răbdare, dar și răbdarea asta are o limită. Și încă ceva, eu am dreptul la ultima luptă, cu cea a mafiei judecătorilor și procurorilor corupți, lași, falși, fățarnici, mizerabili, asta am văzut în ochii lor în cele 78 de ședinte de judecată. În rest, mâine la 11:30 la Judecătoria Orhei”, a scris Gheorghe Petic pe Facebook.

Fostul polițist de frontieră crede că dosarul este mutat intenționat de la o instanță la alta.

”Ei încearcă să se spele pe mâini acum și îl aruncă dintr-o parte în alta”, ne-a declarat Petic.

Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat pe 20 martie, de prima instanță, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei.

Ulterior, în luna iulie curent, Petic a fost eliberat, iar dosarul trimis la rejudecare în prima instanță. Gheorghe Petic susține că dosarul ar unul fabricat la comandă politică.

Gheorghe Petic mai are un dosar pe rol, pentru huliganism agravant. Ședințele de judecată au loc la Taraclia, iar ultimele cinci se tot amână, spune Petic, din motiv că judecătoarea se îmbolnăvește.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram