/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Explicațiile avocatului! Ce a stat la baza deciziei de eliberare a lui Filat din închisoare

missing
03 decembrie 2019, ora 17:46

Avocatul Ion Vîzdoaga a explicat în termeni juridici ce a stat la baza deciziei pronunțate de Judecătoria sectorului Ciocana, în baza căreia ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din penitenciar.

Magistrații au făcut trimitere la prevederile legale care permit eliberarea deținuților înainte de termen, la ispășirea a două treimi din pedeapsă.

„Filat a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare. Două treimi din pedeapsă înseamnă șase ani. Acum el a împlinit patru ani. S-a calculat un an pentru doi, pentru că a fost deținut în Penitenciarul nr. 13, în condiții inumane.

Astăzi a fost încheierea judecătorului de instrucție prin care s-a recunoscut că a fost ispășită 2/3 din pedeapsă și a fost eliberat înainte de termen. Legea permite când nu sunt acțiuni civile și recuperarea prejudiciilor”, a explicat Vâzdoaga, solicitat de TV8.

Potrivit încheierii judecătorești, Filat a fost eliberat înainte de termen, având de ispășit încă 2 ani, 3 luni și 11 zile din pedeapsă.

Vlad Filat evită să apară astăzi în spațiul public. Ex-premierul a spus că merge la părinți și va veni ulterior cu alte comentarii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram