/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

EXCLUSIV! Fostul șef PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, eliberat astăzi din arest

missing
06 decembrie 2019, ora 16:18

Fostul șef PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, urmează să fie eliberat astăzi din arest. Acesta va fi pus în libertate, însă nu are voie să părăsească țara.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în cadrul dosarului pentru îmbogățire ilicită, pornit pe numele lui Nicolae Chitoroagă, au fost examinate documentele și bunurile ridicate în cadrul perchezițiilor și au fost audiate în calitate de martori cinci persoane.

Procurorii au constatat necesitatea ridicării informației, inclusiv bancare, de la mai multe instituții din Rusia și Luxemburg, ceea ce a impus  trimiterea unor cereri de comisie rogatorie.

„În aceste condiții, procurorii anticorupție nu vor cere prelungirea măsurii preventive privative de libertate, așa cum nu există dovezi privind riscul implicării învinuitului în desfășurarea urmăririi penale, care este unul minimal”, au declarat reprezentanții Procuraturii pentru TV 8.

Nicolae Chitoroagă a fost reținut pe 21 noiembrie fiind învinuit de îmbogățire ilicită, iar ulterior plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii octombrie în urma unei investigații jurnalistice. Detalii AICI.

Amintim că astăzi, Nicolae Chitoroagă a fost suspnedată din funcție de către CSP, la solicitarea procurorului general Alexandru Stoianoglo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram