Consiliera municipală din partea Platformei DA, Aliona Doroș a sesizat Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție pe cazul acțiunilor primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, cu privire la acceptarea de către el a banilor de la așa numiții prieteni în scopul reparației biroului său și acoperirea cheltuielilor de deplasări.

Declarațiile respective, precum că „niște prieteni” îi repară biroul, au fost făcute publice de către actualul primar al municipiului Chișinău de nenumărate ori.

„Având în vedere că edificiul Primăriei municipiului Chișinău este patrimoniu public și monument ocrotit de stat, că primăria este o instituție publică, activitatea căreia se bazează pe transparență și legalitate, aceste tranzacții, plăți și numele agenților economici implicați în „reparația” biroului primarului trebuie să fie publice. Primarul general, fiind persoană cu funcție publică, este obligat prin lege să declare plățile efectuate de terțe persoane implicate. În caz contrar, toate aceste transferuri și achitări pot fi considerate mită pentru anumite servicii sau tranzacții dubioase, care ar putea urma”, susține Aliona Doroș de la PPDA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!