Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar fi interesat de achiziția postului de televiziune „Prima TV” din România. Acesta ar fi gata să plătească aproximativ patru milioane de euro pentru televiziunea care se află în insolvabilitate.

Paginademedia.ro scrie că oferta a venit de la Vladimir Plahotniuc, prin intermediul „Prime TV”, dar și alte instituții media ar fi interesate de postul românesc.

Surse apropiate tranzacției au dezvăluit că în oferta de la Chișinău ar figura suma de 20 de milioane de lei, ceea ce înseamnă puțin peste patru milioane de euro.

„Prima TV este în insolvență, de aceea pașii până la un eventual contract se pot întinde pe o perioadă lungă de timp. Într-o primă fază, creditorii ar trebui să aprobe oferta inițială. Apoi urmează discuțiile și oferta finală. Abia după asta se face contractul de vânzare-cumpărare.

„Prima TV” a mai ajuns, o dată, până în faza finală a negocierilor, la contractul de vânzare-cumpărare, pe care creditorii îl aprobase, dar tranzacția a picat. Atunci, postul de televiziune urma să fie vândut  omului de afaceri Adrian Tomșa, care deține: „Look TV”, „Look Plus” și Profit.ro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!