Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Sergiu Sîrbu spune că pe numele său sunt deschise două dosare la Procuratură. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Sunt două dosare deschise pe numele meu la Procuratura Generală. Chiar aștept să mă cheme procurorii să le dau explicații. Unul dintre dosare ține de uzurparea puterii de stat. Dosarul a fost deschis la insistența unor colegi ai deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Amintim că Curtea de Apel Chișinău a respins recursul deputaților democrați Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc în privința urmării penale inițiate pentru uzurparea puterii de stat.

Procuratura Generală a inițiat în luna august o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către guvernarea democrată. Potrivit Codului Penal, acțiunile de uzurparea puterii de stat se pedepsește cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Totodată, în Parlament a fost instituită o comisie ce anchetează puciul anticonstituțional. Aceasta a fost condusă de deputatul Mihai Poșoi, care a renunțat la funcția de președinte al comisiei la începutul acestei săptămâni. Acesta a motivat că s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar „actorii principali (ex-judecătorii Curții Constituționale)” au refuzat să se prezinte la audieri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!