Șeful statului Igor Dodon a anunțat în această dimineață, după o ședință cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, ce legi urmează să voteze deputații în această săptămână.

„Ședințele Parlamentului urmează să aibă loc joi și vineri. Urmează a fi aprobate în lectură finală bugetele de stat, bugetul asigurărilor de stat și bugetul fondului asigurărilor medicale. Mai este un set de alte acte legislative, legea privind componența CSM și altele care urmează să fie discutate săptămâna curentă. Legea bugetului și politica bugetar-fiscală sperăm cel târziu vineri să fie votate  în lectură finală, astfel încât săptămâna viitoare să le promulg, să fie publicate și să intre în vigoare imediat de la 1 ianuarie 2020”, a declarat Igor Dodon.

Deputații Blocului ACUM se arată indignați de faptul  că președintele face agenda Parlamentului și îi amintesc lui Dodon de separarea puterilor în stat.

„Cu tam-tam, domnul Dodon a anunțat cu ce o să mă ocup săptămâna asta în Parlament. O să am şedințe, chestii. Cu această ocazie, anunț cu ce se va ocupa el. Cu nimic. Acest disrespect față de separarea puterilor în stat este inacceptabil. Ce urmează? Poate anunțați următoarea politică monetară din clădirea Preşedinției?

Face asta din disperarea de a proiecta putere, pe când în realitate nu controlează mai nimic, dar vrea noi toți să credem că e noul atotcoordonator. Realitatea e alta, dar el va tot încerca. Nu la toți le e dat, domnule Dodon. Dacă vă place să anunțați evenimente care nu depind de dumneavoastră, poate vă angajați să citiți prognoza meteo”, a scris pe Facebook deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, ironizând pe seama președintelui.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!