/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Dodon este candidatul PSRM la alegerile prezidențiale din 2020, între timp, Voronin îi suflă în ceafă în sondaje - știrile zilei, pe TV8.md

missing
17 decembrie 2019, ora 18:42

Două tragedii produse în centrul țării au zguduit azi societatea. Aseară, trei tineri au fost găsiți morți într-o locuință din Hîncești, aceștia s-ar fi intoxicat cu o substanță necunoscută deocamdată, iar azi la amiază, o fetiță de nouă ani, din Ialoveni, a fost strivită de un camion. 

Pe plan politic lucrurile continua să se miște rectiliniu uniform: șeful statului Igor Dodon a fost ales de socialiști să le fie candidat la viitoarele alegeri prezidențiale, iar între timp, fostul său șef comunist Vladimir Voronin îi suflă în ceafă în sondaje. Liderul PCRM s-a clasat pe locul doi la capitolul popularitate, într-un sondaj realizat de IMAS.

Caz tragic, la Hîncești

Trei tineri, doi băieți și o fată, au decedat noapte trecută în Hîncești. Aceștia s-ar fi intoxicat cu o substanță necunoscută. Cadavrele lor au fost depistate de un vecin, detalii AICI.

O copilă de nouă ani, strivită de un camion

Foto: IP Ialoveni

O minoră de nouă ani a fost spulberată de un camion pe trecerea de pietoni, în apropierea de Școala de Arte din orașul Ialoveni. Aceasta a murit pe loc, detalii AICI.

Moldova a semnat acordurile cu România și Bulgaria pentru recepționarea gazelor prin coridorul transbalcanic

Foto simbol: energy-center.ro

Autoritățile de la Chișinău au semnat acordurile de interconectare cu operatorii din Bulgaria și România pentru recepționarea gazelor naturale prin ruta alternativă (coridorul transbalcanic) în cazul în care Rusia și Ucraina nu vor reuși să ajungă la înțelegere privind livrarea gazelor de pe 1 ianuarie 2020, a anunțat azi directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban. Prețul gazelor livrate prin această conductă nu se cunoaște deocamdată, detalii AICI.

Dodon, candidatul socialiștilor la viitoarele alegeri prezidențiale

Foto: Privesc.eu

Socialiștii au decis să-l propună pe Igor Dodon drept candidat pentru funcția de președinte al țării la alegerile prezidențialele, care vor avea loc în 2020. Decizia a fost luată la ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a avut loc azi, detalii AICI.

Sondajele politice, cu fețe mai noi și mai vechi

Foto simbol: ExpressPress.ro

Un nou sondaj politic realizat de compania IMAS arată că șeful statului Igor Dodon ia un scor de 46,4% printre respondenți la capitolul popularitate. Surpriza sondajului este procentajul obținut de liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Vornonin, care a fost apreciat de 43,7% dintre respondenți, detalii AICI.

Cinci zile de odihnă pentru bugetari de sărbători

Foto simbol: media.rtv.net

bugetarii vor avea parte de cinci zile consecutive de vacanță, la începutul lunii ianuarie. Potrivit unei hotărâri de Guvern care a fost aprobată astăzi, ziua de luni – 6 ianuarie 2020, va fi declarată zi liberă. Astfel, angajații care lucrează în instituții de stat se vor odihni pe 4, 5, 6, 7 și 8 ianuarie 2020. În perioada sărbătorilor de iarnă vom mai avea alte două zile libere – 25 decembrie și 1 ianuarie, detalii AICI.

Alaiba vrea mai multă lumină asupra lucrărilor de reparație din biroul primarului

Deputatul Dumitru Alaiba a solicitat Primăriei Chișinău documentele contabile ale bunurilor cumpărate pentru reparația care a fost făcută recent în cabinetul primarului general Ion Ceban. „Practica așa-numitului prieten al lui Ceban, are un potențial imens de coruptibilitate”, a comentat Alaiba, detalii AICI.

Se caută un director sau o directoare la ANSP

Foto simbol: Canva.com

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat concurs pentru ocuparea funcției vacante de director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și a două funcții de director-adjunct. Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până pe data de 2 ianuarie 2020, detalii AICI.

Moratoriul asupra Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție a fost prelungit

Foto simbol: agora.md

 

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție va rămâne înghețat cel puțin până la 24 februarie 2020. Ministerul Economiei a propus prelungirea moratoriului asupra programului cu două luni, începând cu 24 decembrie 2019, termen prevăzut anterior de autorități. Solicitarea a fost acceptată astăzi de Guvern, detalii AICI.

Moratoriu pe angajări 

Foto: TV8.md

Guvernul a instituit astăzi un moratoriu pe angajări, care va fi valabil până la 31 decembrie 2020. Motivul invocat de Ministerul Finanțelor este lipsa banilor în buget pentru salarizarea noilor angajați, detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram