Guvernul planifică să investească bani în renovarea Aeroportului Mărculești, iar lucrările de reparație ar putea începe foarte curând. Președintele Igor Dodon afirmă că, în vara anului viitor, ar putea deja să fie lansate zboruri internaționale de pasageri pe acest aeroport.

„Sperăm că în lunile mai-iunie la Mărculești am putea deja să deschidem zboruri internaționale pentru pasageri și mărfuri. Va fi un aeroport de stat. Vom deschide acest aeroport fără investiții private”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Șeful statului a adăugat că mizează pe investiții private pentru dezvoltarea aeroportului din Bălți și deschiderea unui aeroport în sudul republicii.

„Acolo vom căuta investiții private. Lucrul acesta este foarte real”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate s-a vorbit despre deschiderea unor aeroporturi noi în sudul și nordul republicii. Igor Dodon a vorbit despre lansarea unor concursuri internaționale pentru atragerea unor investitori. Experții economici cred că se pregătește terenul pentru investiții din Federația Rusă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!