Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

/DOC EXCLUSIV/ Procurorul general al Ucrainei i-a cerut lui Stoianoglo întoarcerea lui Platon la Kiev

20 decembrie 2019, ora 10:55
Distribuie:

Procurorul general al Ucrainei i-a trimis o scrisoare procurorului general Alexandr Stoianoglo prin care a cerut să fie întreprinse măsurile necesare pentru întoarcerea lui Veaceslav Platon la Kiev.

În solicitare se spune că au fost încălcate procedurile la extrădarea lui Platon în R. Moldova în vara anului 2016 și acesta ar trebui să revină în Ucraina, pentru a relua procesul și a analiza din nou solicitarea R. Moldova de extrădare, cu respectarea tuturor normelor legale.

Cererea procurorului general de la Kiev a fost trimisă la Chișinău după ce instanța de judecată a anulat, pe 21 noiembrie curent, decizia Procuraturii Generale a Ucrainei privind extrădarea lui Platon.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a declarat pentru TV8 că scrisoarea de la Kiev a fost recepționată astăzi și urmează a fi analizată.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram