/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Investigație ZDG: Oamenii din anturajul președintelui Dodon. Au dezvoltat și au fortificat afaceri și averi de milioane

missing
20 decembrie 2019, ora 12:01

Igor Dodon este, de trei ani, președinte al R. Moldova, iar Partidul Socialiștilor, pe care l-a condus, este, de cinci ani, una dintre cele mai numeroase formațiuni parlamentare. În toată această perioadă, nici Igor Dodon, nici soția sa, prima doamnă Galina Dodon, nu au făcut achiziții de bunuri mobile sau imobile pe care să le înregistreze pe numele lor, scrie Ziarul de Gardă.

Paralel cu ascensiunea politică a lui Dodon și a socialiștilor, însă, oameni din anturajul prezidențial, în frunte cu fratele, cumnata, finii, nașii, cumătrii sau colegii de facultate ai cuplului Galina și Igor Dodon au dezvoltat și au fortificat afaceri și averi de milioane. De multe dintre acestea beneficiază, din plin, și familia prezidențială.

În spatele cortinei, declarațiile politice de la televizor și din campaniile electorale despre lupta cu sărăcia și corupția, au luat locul unui amalgam de interese de grup. Or, pe lângă relațiile politice, socialiștii din jurul președintelui sunt legați între ei de lanțuri de firme și de avantaje economice care, în final, se intersectează toate într-un punct comun: familia Dodon.

Pe 23 decembrie 2016, exact acum trei ani, Igor Dodon era învestit în funcția de președinte al R. Moldova. În aceeași zi, Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) angajează două persoane care urmau să asigure paza proaspătului șef de stat: Serghei Juncu și Lilian Filipov.

Investigația în întregime o puteți citi aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram