Președintele Igor Dodon nu a promulgat deocamdată legea privind vânzarea terenului Stadionului Republican Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, votată în Parlament la începutul lunii octombrie a acestui an. Șeful statului zice că a avut întrevederi cu ambasadorul american în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, la care s-a vorbit despre acest subiect, dar discuțiile continuă. 

Dodon zice că reprezentanților Ambasadei le-au fost propuse alte patru terenuri de alternativă. „Ne-am întâlnit și am discutat. Încercăm să găsim o soluție, sunt voci care spun că acolo trebuie să fie parc, să le punem condiții să fie și un parc și să construiască ceva acolo, de aceea eu am propus să-i întrebăm pe locuitorii Chișinăului ce cred la acest subiect”, a spus Igor Dodon la postul TV „Primul în Moldova”.

Prima decizia de a vinde terenul fostului Stadion Republican Ambasadei SUA pentru construcția unui nou sediu a fost luată în luna iulie 2018, la Guvern.

Terenul are o suprafaţă de 5,1814 ha.

Stadionul Republican a fost demolat în anul 2007. În prezent, circa 35% din acest teren este în proprietate privată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!