Președintele Igor Dodon nu a promulgat deocamdată legea privind vânzarea terenului Stadionului Republican Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, votată în Parlament la începutul lunii octombrie a acestui an. Șeful statului zice că a avut întrevederi cu ambasadorul american în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, la care s-a vorbit despre acest subiect, dar discuțiile continuă. 

Dodon zice că reprezentanților Ambasadei le-au fost propuse alte patru terenuri de alternativă. „Ne-am întâlnit și am discutat. Încercăm să găsim o soluție, sunt voci care spun că acolo trebuie să fie parc, să le punem condiții să fie și un parc și să construiască ceva acolo, de aceea eu am propus să-i întrebăm pe locuitorii Chișinăului ce cred la acest subiect”, a spus Igor Dodon la postul TV „Primul în Moldova”.

Prima decizia de a vinde terenul fostului Stadion Republican Ambasadei SUA pentru construcția unui nou sediu a fost luată în luna iulie 2018, la Guvern.

Terenul are o suprafaţă de 5,1814 ha.

Stadionul Republican a fost demolat în anul 2007. În prezent, circa 35% din acest teren este în proprietate privată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!