/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Studiu: Moldovenii scot cei mai mulți bani din buzunar pentru alimente

missing
26 decembrie 2019, ora 12:37

Cetățenii Republicii Moldova cheltuie peste 40 la sută din venit pentru produsele alimentare. Asta arată un studiu realizat de Riarating. Țara noastră este depășită doar de Ucraina, cetățenii căreia cheltuie circa 50 procente din venit pentru produsele alimentare. 

Cei mai puțin bani pentru alimente se cheltuie în statele din vestul Europei precum: Luxemburg, Olanda și Marea Britanie. Cetățenii acestor țări cheltuie până zece la sută din venit. În general, topul clasamentului este format din țări dezvoltate economic din vestul Europei.

De cealaltă parte, moldovenii scot din buzunar cei mai puțini bani pentru alcool și tutun. Ponderea acestor cheltuieli este de 1,6 la sută din venit. De asemenea, cetățenii țării noastre cheltuie mai puțin de zece procente din venit pentru cafea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram