Cetățenii Republicii Moldova cheltuie peste 40 la sută din venit pentru produsele alimentare. Asta arată un studiu realizat de Riarating. Țara noastră este depășită doar de Ucraina, cetățenii căreia cheltuie circa 50 procente din venit pentru produsele alimentare. 

Cei mai puțin bani pentru alimente se cheltuie în statele din vestul Europei precum: Luxemburg, Olanda și Marea Britanie. Cetățenii acestor țări cheltuie până zece la sută din venit. În general, topul clasamentului este format din țări dezvoltate economic din vestul Europei.

De cealaltă parte, moldovenii scot din buzunar cei mai puțini bani pentru alcool și tutun. Ponderea acestor cheltuieli este de 1,6 la sută din venit. De asemenea, cetățenii țării noastre cheltuie mai puțin de zece procente din venit pentru cafea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!