/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Flashmob în fața Președinției! Tinerii PPDA au cerut majorarea burselor studențești

missing
27 decembrie 2019, ora 12:29

Tinerii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au organizat un flashmob astăzi în fața Președinției, în cadrul căruia au solicitat ca o parte din banii prevăzuți în buget pentru întreținerea aparatului președintelui să fie realocați pentru majorarea burselor studențești și pentru reparația căminelor. 

„În timp ce statul alocă sume exorbitante pentru întreținerea unor demnitari și funcționari de stat, tinerii locuiesc în cămine insalubre și primesc burse mult prea mici ca să poată supraviețui. Noi, tinerii, urmărim cu mare indignare cum președintele Republicii Moldova își atribuie o indemnizație unică de 560.000 de lei (care este echivalentă cu bursele a circa 900 de studenți), pe când cele 20 de milioane de lei cu care s-a majorat întreținerea instituției prezidențiale constituie bursa lunară pentru 28.571 de studenți”, spun tinerii. 

Ei sunt de părere că majorările asumate de Guvern pentru întreținerea Președinţiei în 2020 ar fi suficiente pentru a repara toate căminele studențești, astfel încât tinerii să poată trăi în condiții minime de confort. Noi, tineri, studenţi și elevi, solicităm Parlamentului, Guvernului și președintelui să ne asigure condiții minime de trai, studiu și activitate pentru dezvoltarea noastră profesională prin majorarea în valoare dublă a burselor și prin asigurarea unor condiții normale de trai în căminele studențești”, au declarat tinerii. 

Manifestanții au spus că vor începe campania de colectare a semnăturilor și-și rezervă dreptul să organizeze proteste și greve studențești. Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram