Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a enumerat ce planuri are pentru anul 2020. Acesta s-a referit la evenimentele la care va participa în țară, la forumurile economice de care este interesat, la situațiile de criză pe care se va axa, inclusiv conflictele teritoriale ce vizează Ucraina, Iranul și Siria, dar și la deplasările planificate în exterior.

Prima vizită din acest an a lui Putin va fi în Turcia pe 8 ianuarie, unde se va întâlni cu omologul său Erdogan. Președintele Rusiei va participa la inaugurarea gazoductului „Turkish Stream”.

Tot în ianuarie Putin va merge în Israel, pentru a participa la inaugurarea unui memorial în Ierusalim dedicat victimelor blocadei Leningradului din al Doilea Război Mondial. Va participa și la evenimentele de comemorare a victimelor holocaustului. Pe 23 ianuarie, Putin se va deplasa în Palestina, în orașul Betleem, scrie „Ria Novosti”.

Referindu-se la vizitele pe care le planifică în 2020, dar care nu sunt stabilite, deocamdată, cu exactitate, Putin a enumerat că are invitații în R. Moldova, Armenia, Bulgaria, Kazahstan, India, China, Cuba, Egipt și Coreea.

Anterior, președintele Igor Dodon a vorbit despre o potențială vizită a lui Vladimir Putin la Chișinău în anul curent.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!