Terenul de pe strada Nicolae Dimo 7/3, pe care a început construcția unui bloc locativ, a ajuns ilegal în posesia unui funcționar din cadrul Primăriei, acuză edilul capitalei Ion Ceban. Acesta a cerut o secretariatului să investigheze cazul și spune că va sesiza organele de drept să se implice.

Potrivit lui Ceban, terenul, care face parte din zona verde a orașului, a fost dat în arendă lui Gheorghe Cavca, care activează din 2013 în calitate de specialist în cadrul Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare.

„Terenul a fost furat. Nu a fost nicio decizie de judecată, nicio decizie a Consiliului Municipal Chișinău. A fost transmis lui Cavca Gheorghe, specialist principal în Direcția arhitectură”, a declarat Ion Ceban.

Terenul a ajuns în posesia unei companii fondate de fratele funcționarului, Vitalie Cavca, iar ulterior a fost semnat un contract de societate civilă cu firma de construcții „Vasigur Grup”, care a și inițiat proiectul de constuire a unui bloc locativ în zonă.

„Rog Secretariatul Primăriei și organele de drept să verifice această companie și toate gradele de rudenie ale lui Gheorghe Cavca, modalitatea în care a ajuns în posesia terenului. Știu că era un dosar și la Centrul Național Anticorupție…

La compania „Vasigur Grup” sunt doi frați „bespridelșiki” care au încercat să corupă instanțele de judecată, au încercat și poate au reușit să corupă funcționari din Primărie. Mai sunt ilegalități unde acești domni încearcă, de exemplu pe strada Caragiale.

Vor să construiască în Chișinău? Să o facă legal. Nu va mai fi la fel. Ilegalitățile pe care le-ați admis până acum nu vor mai fi tolerate”, le-a transmis Ion Ceban un mesaj tuturor constructorilor din capitală.

Avocatul companiilor „Procons Plus” și „Global Construct”, care susțin că gestionează șantierul de construcții din str. Nicolae Dimo 7/3 susține că firma „Vasigur Grup” la care s-a referit primarul, nu are nimic cu acest șantier, iar acuzațiile lui Ion Ceban, despre implicarea unui funcționar de la Primărie în obținerea ilegală a terenului, ar fi lipsite de adevăr.

Vedeți mai jos un protest pe care l-au organizat locuitorii din strada Dimo împotriva construcției blocului cu 16 etaje.

/VIDEO/ Un grup de locatari din sectorul Râșcani a protestat față de construcția unui bloc cu 16 etaje

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!