/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Cum a negociat Guvernul cu transportatorii majorarea tarifelor la călătorii? PAS solicită publicarea stenogramei și a memorandumului

missing
06 ianuarie 2020, ora 12:51

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susțin că decizia de majorare a tarifelor pentru călătoriile interurbane cu transportul public a fost luată netransparent și fără dezbateri publice. Aceștia solicită reprezentanților Executivului și nemijlocit a Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) publicarea memorandumului prin care administratorii de rute și-au asumat faptul că vor moderniza vehiculele cu care transportă pasagerii și publicarea stenogramei de la negocierile dintre responsabilii de la minister și agenții economici transportatori. 

„Scumpirea a lovit în partea cea mai vulnerabilă a societății, iar Guvernul nu a venit cu o reacție pe măsură. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a menționat în presă că transportatorii și-au asumat modernizarea mijloacelor de transport până în august 2020, fără a prezenta vreun act doveditor.

Solicităm Guvernului lui Igor Dodon să publice memorandumul semnat de transportatori prin care aceștia își asumă investițiile de modernizare menționate de ministru. În cazul în care acest memorandum nu există, solicităm publicarea stenogramei ședințelor și negocierilor care au avut loc între Ministerul Economiei și transportatori, anunțate printr-un comunicat al instituției pe 27 decembrie 2019. Cetățenii au dreptul să ştie cine şi cum a negociat scumpirea călătoriilor şi ce alte acțiuni au fost decise la aceste întâlniri secrete”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Călătoriile cu transportul public interurban s-au scumpit de pe 1 ianuarie 2020. Tariful a crescut de la 48 de bani la 60 de bani per kilometru la călătoriile cu vehicule de tip standard și de la 48 de bani la 70 de bani per kilometru în vehicule de tip confort. Astfel, vehiculele cu care operează agenții economici urmează să fie supuse unor testări pentru a le determina tipul „standard” sau „confort”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram