/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cazul „Rjavitin”: Vicepremierul pentru reintegrare spune că-l va discuta săptămâna viitoare cu cei de la Tiraspol

missing
10 ianuarie 2020, ora 16:02

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, spune că va discuta despre cazul tânărului Alexandru Rjavitin săptămâna viitoare, cu Vitali Ignatiev, așa-zisul ministru al afacerilor externe de la Tiraspol, în cadrul unei întreveri planificate, în forma 1+1.

Flenchea respinge acuzațiile deputaților din fracțiunea PAS, precum că nu a întreprins nimic în legătură cu situația acestui tânăr: „Am reacționat și m-am implicat imediat ce am fost sesizat de Promo-LEX pe data de 30 decembrie 2019. În aceeași zi am expediat demersuri în adresa negociatorului din partea Tiraspolului Vitali Ignatiev și a Misiunii OSCE în Moldova cu solicitarea în adresa celei din urmă să îl viziteze pe Alexandru Rjavitin, în cazul în care se confirmă informațiile privind retinerea și detenția lui. Acest lucru l-am comunicat și public”, a comentat Alexandru Flenchea.

Vicepremierul declară că în prezent comunică indirect cu familia lui Alexandru prin intermediul celor de la Promo-LEX.

„Rolul Misiunii OSCE în asemenea cazuri este crucial. În exercitarea mandatului său Misiunea are instrumente care îi permit să viziteze deținuții din regiune și să faciliteze accesul medicilor și avocaților. Pe această cale fac apel și la ceilalți parteneri – mediatori și observatori în formatul 5+2 – să determine administrația de la Tiraspol să ofere informații pe acest caz și, dacă informațiile se confirmă – să îl elibereze pe cetățeanul Alexandru Rjavitin”, a mai zis vicepremierul Flenchea.

Alexandru Rjavitin din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia, a evadat acum patru ani din armata regiunii transnistrene și rudele bărbatului bănuiesc că acesta a fost arestat acum de nerecunoscutele autorități de la Tiraspol, pentru a fi tras la răspundere pentru evadare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram