/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Viorel Morari este acuzat că l-a protejat pe Plahotniuc în frauda bancară. Nu cooperează cu ancheta și ar fi amenințat procurorul de caz

missing
11 ianuarie 2020, ora 11:40

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut ieri de oamenii legii pentru 72 de ore într-un dosar penal inițiat pentru fals în acte și abuz în serviciu, urmează să fie suspendat astăzi din funcția de procuror, anunță Procuratura Generală.

Tot astăzi, Morari va fi pus sub învinuire, va fi audiat și procurorii vor cere aplicarea în privinţa lui a măsurii preventive de arest.

Potrivit Procuraturii Generale, Viorel Morari este bănuit că, în martie 2017, a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior un dosar penal şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Acţiunile au fost făcute în interesul lui Plahotniuc şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja și a-i scăpa de calitatea de bănuiţi în cauza penală privind furtul miliardului şi „a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a cauzei penale”, se spune într-un comunicat emis de Procuratură.

Viorel Morari nu-și recunoaște vina şi la această etapă nu cooperează cu ancheta. Mai mult, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, Morari l-ar fi ameninţat pe procurorul de caz.

„Aceste fapte urmează a fi examinate în ordinea legală”, precizează Procuratura.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram