Președintele PPDA Andrei Năstate a venit astăzi cu un apel pe pagina sa de Facebook. Acesta insistă ca partidele proeuropene și democratice să înainteze un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Năstase a mai precizat că posibilul candidat ar trebui să fie unul apartinic.

… În 2016, Platforma DA a lansat la 4 martie ideea candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale. Am insistat, prin propriul sacrificiu politic, să ne unim forţele pentru a salva Republica Moldova şi a contrapune ferm unei guvernări obscure care a capturat-o fără scrupule, un candidat comun, sprijinit de puterea coagulată a tuturor partidelor cu adevărat pro-europene, reformatoare… Astăzi suntem în aceiaşi situaţie, iar pentru a reuși este nevoie stringentă de a ne consolida eforturile din nou, dar nu în interesul unui singur partid, ci a întregii republici şi a viitorului nostru european.
De aceea Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către toate forţele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic”, a scris Năstase.

Astfel, fostul ministru de interne consideră că Republica Moldova „va fi eliberată de povara captivităţii instituţiilor din țară”.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au decis să participe la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020. Președintele PPDA Andrei Năstate a spus atunci că Platforma este gata să aibă propriul candidat pentru funcția de președintel al R. Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!