Andrei Năstase crede că instalarea crucifixului la Ministerul Afacerilor Interne a fost „un gest foarte bun”. Politicianul a spus că va reveni cu o reacție, atunci când a fost întrebat dacă intenționează să-și ceară scuze publice. 

„Vreau să vă spun că aveți în fața dumnevoastră niște oameni care au fost de-a lungul timpului persecutați, nedreptățiți, unii dintre noi au fost dați cu spray în ochi. Acel crucifix venea să transmită un mesaj de pace în cadrul acelei instituții. Cred că a fost un gest foarte bun. Voi veni cu o declarație în acest sens”, a spus președintele Platformei Demnitate de Adevăr.

Andrei Năstase a fost obligat să aducă scuze publice în termen de zece zile pentru că prin instalarea crucifixului în holul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și a discursului de la eveniment a instigat la discriminare pe criteriul de convingeri religioase. Decizia a fost luată pe 16 decembrie 2019 de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Vezi mai jos și altă știre la acest subiect:

Crucifixul va rămâne la MAI. Ce spune ministrul Voicu după decizia Consiliului pentru eliminarea discriminării

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!