Finalitate „bizară” în dosarul „Tomograf”, în care în vara an ului 2018 au fost reținuțe 10 persoane, într-o schemă de corupție pusă la cale de un grup de medici, asistenți și reprezentanți ai unor clinici private. În acest dosar, o singură persoană a fost condamnată sub formă de…amendă, celelalte fiind scoase de sub urmărire penală.

Despre acest lucru a anunțat azi procurorul general, Alexandru Stoianoglo în timpul prezentării rezultatelor controalelor la procuraturile specializate PA și PCCOCS.

Singurul condamnat a fost Silviu Condrea, șeful secției de Radiologie și Tomografie, în biroul de serviciu al căruia și în caseta de valori deținută în una din băncile din capitală, ofițerii CNA au găsit 80 de mii de euro, 50 de mii de dolari și 100 de mii de lei. Dintr-o altă casetă metalică din filiala unei bănci comerciale, CNA a mai ridicat 150 de mii de euro, bani care au fost depuși pe numele şefului de secţie din cadrul CRDM. La domiciliul lui Condrea au mai fost găsiți 37 de mii de euro, peste 18 mii de dolari și 114 mii de lei. Potrivit cauzei penale, Condrea ar fi organizat rețeaua de medici care s-au folosit de situația de serviciu și în acest sens percepeau de la pacienți taxe ielgale ce variau între 1000 și 5000 de lei pentru urgentarea sau, după caz, efectuarea investigațiilor medicale, bani care nu erau contabilizați.

Pentru că a fost deținut în arest 6 luni, Condrea nu a fost privat nici de dreptul de a ocupa anumite funcții. De asemenea, controalele la PA au constatat că, pe parcursul investigării cauzei, sumele de bani în diferite valute, ridicate în timpul perchezițiilor, adică cele evaluate la peste 6 mln. lei, în cea mai mare parte, treptat, au fost restituite sub diferite pretexte de către procurorul de caz persoanei de la care au fost ridicate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!