Angajații de la Autosalubritate încearcă să-și facă dreptate prin scrisori anonime. După ce zilele trecute, unul dintre șoferi s-ar fi plâns că muncitorii de rând ridică salarii mici, în comparație cu leafa directorului, primarul general a cerut socoteală de la conducerea regiei. În replică, Eugeniu Axentiev a precizat că este vorba de vreo nouă scrisori anonime, însă semnatarii textelor ar urmări, de fapt, să-i ia funcția.  

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8 „La Direcția Autosalubritate nu am întâlnit niciun șofer, întrucât aceștia se află în teritoriu. În schimb, alți angajați ne-au spus că nu au auzit nimic despre scrisoarea anonimă a acestora”.

„Ați auzit de această scrisoare? Nu am auzit nimic. Unde găsim șoferii? Dimineața, la ora cinci”.

În ultima scrisoare, o persoană, care s-a dat drept șofer la Autosalubritate, se plânge că muncitorii sunt sufocați de modul de a conduce al șefului regiei, Eugeniu Axentiev. Semnatarul textului afirmă că șoferii primesc sub 10 mii de lei, pe când directorul ridică, lunar, vreo 60 de mii. Iar, pentru anumite persoane, ar fi fost create diferite funcții de conducere, lefurile cărora depășesc 20 de mii. Șoferul anonim a expediat depeșa primarului general, iar subiectul a fost discutat astăzi la ședința primăriei. În apărarea sa, șeful regiei susține că, pe parcursul ultimelor opt luni, aceasta este a 9-a scrisoare anonimă.

EUGENIU AXENTIEV, DIRECTOR, REGIA „AUTOSALUBRITATE”: „Necătând la faptul că în Republica Moldova scrisorile anonime n-ar trebui examinate. Eu am admis inspecția financiară și direcția finanțe, nu s-au găsit dereglări sau încălcări grave în ceea ce privește salarizarea angajaților”.

Acesta mai spune că autorii scrisorilor ar urmări să-l salte din fotoliul de șef.

EUGENIU AXENTIEV, DIRECTOR, REGIA „AUTOSALUBRITATE”: „Am 2-3 gospodari care se văd conducători acolo și au scris de toate și despre toate. Se folosesc toate metodele pentru a declanșa o contrapunere dintre director și lucrători.

Primarul general urmează să efectueze o vizită la regia Autosalubritate, responsabilă de curățenia din oraș. Conform declarației de avere pentru anul 2018, directorul regiei a ridicat aproape 46 de mii, lunar, sub formă de salariu. Eugeniu Axentiev, pe vremuri comisar de poliție, a devenit șef la Autosalubritate în 2018, fiind numit de către fostul primar general interimar, Silvia Radu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!