Intoxicația celor cinci elevi de la Colegiul Tehnologic de acum o zi a ajuns în vizorul Ministerului Educației. Astfel, directorul colegiului a fost rechemat la muncă, iar mai mulți angajați care au pus în pericol viața și sănătatea elevilor vor primi sancțiuni disciplinare.

Într-un comunicat emis de reprezentanții ministerului se arată că șefii instituției nu s-au autosesizat, nu au informat ministerul despre cazul menționat și despre acțiunile întreprinse. Astfel, în lipsa unei reacții din partea directorului Colegiului Tehnologic, ministrul Corneliu Popovici a solicitat:

– Constituirea unei Comisii care să evalueze situația creată în cadrul Colegiului Tehnologic;

– Rechemarea directorului la serviciu, având în vedere că acesta este delegat la un program de formare continuă;

– Sancționarea disciplinară a angajaților, care prin acțiunile iresponsabile au pus în pericol viața și sănătatea elevilor.

Amintim că, cinci elevi din căminul nr. 2 de la Colegiului Tehnologic s-au intoxicat cu vapori de vopse. Aceștia au între 16 și 17 ani. Ei au ajuns la spital cu dureri de cap și simptome de greață. După ce au primit îngrijiri medicale, patru dintre elevi au fost deja externați. Un singur pacient rămâne internat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!