Procurorul anticorupție Eugen Rurac, care a instrumentat în ultimii ani mai multe dosare de rezonanță, și-a dat demisia. Informația a fost confirmată de procurorul general, Alexandru Stoianoglo.

Potrivit lui Stoianoglo, Rurac a scris cerere de demisie încă de săptămâna trecută, iar aceasta i-a fost acceptată. Procurorul general susține că Eugen Rurac a plecat din funcție din proprie inițiativă.

Eugen Rurac a devenit cunoscut opiniei publice după ce a gestionat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Tot Rurac a instrumentat dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul Metalferos.

De asemenea, procurorul Eugen Rurac a fost cel care a renunțat învinuirea aduse fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Monole, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.

Eugen Rurac a fost procuror la Procuratura Anticorupție din anul 2016, însă și-a început activitatea la Procuratura raionului Drochia.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Eugen Rurac deține împreună cu soția un apartament cu o suprafață de 60 de metri pătrați, dar și 1/6 dintr-un apartament de 21.5 metri pătrați. De asemenea, a declarat o mașină Skoda fabircată în 2016 estimată la o valoare de 250 de mii de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!