/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 850: Atac aerian de amploare. Apărarea Kievului a doborât aproape toate rachetele

Noi detalii despre elicopterul care a fost atacat azi în Afganistan

missing
25 ianuarie 2020, ora 17:13

Elicopterul unei companii aeriene din R. Moldova, care a fost atacat astăzi în Afganistan este de model MI-8. Mai exact, incidentul s-a produs în localitatea Kajaki, provincia Helmand.

Potrivit datelor de ultimă oră, elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul și inginerul mecanic originari din Ucraina. Ei au fost ușor răniți iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștia au transportat la spital persoanele ușor rănite pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează derularea anchetei, fiind înformată constant de către operatorul aerian, iar ulterior, în cazul unor noi detalii relevante va reveni cu informații pentru presă.

De luni, 27 ianuarie, Autoritatea Aeronautică Civilă va demara o evaluare inopinată în vederea corespunderii și implementării procedurilor de securitate aeronautică în realizarea zborurilor, la companiile care operează zboruri în afara Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram