Avocatul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Vasile Foltea, acuză Procuratura Generală că încearcă să facă presiune psihologică asupra judecătorului de instrucție care va examina mâine solicitarea de prelungire a mandatului de arest al lui Viorel Morari cu încă 30 de zile.

Apărătorul spune că este incorectă abordarea Procuratorii, care a anunțat astăzi că Viorel Morari este cercetat pe un nou capăt de acuzare – amestec în înfăptuirea urmăririi penale, pe lângă celelalte două anunțate anterior: abuz de serviciu și fals în acte publice.

Aceeași pretinsă faptă a fost calificată de procurori în baza a trei articole diferite din Codul penal. Nu sunt trei fapte diferite. Domnului Morari i s-a reînaintat o învinuire, deoarece vechea învinuire era arbitrară și conținea prevederi declarate neconstituționale, doar pe două capete: abuz și fals și i s-a adus la cunoștință că s-a pornit dosarul penal și în baza art 303, deși aceasta nu figura în ordonanța de punere sub învinuire”, a explicat avocatul Vasile Foltea, contactat de TV8.md.

Potrivit lui, Viorel Morari nu recunoaște învinuirile care i se aduc și le consideră nefondate, fără niciun suport factologic.

Eu cred că astăzi, prin mediatizarea acestor elemente, Procuratura încearcă să facă un fel de telejustiție, să pregătească opinia publică, cât și să facă presiune psihologică asupra judecătorilor de instrucție de la Ciocana, care urmează să examineze mâine prelungirea mandatului de arest. Ceea ce mi se pare absolut incorect”, a adăugat apărătorul.

Viorel Morari este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale, cu scopul de a-l proteja pe Plahotniuc și oameni din anturajul său de implicare în frauda bancară şi pentru a obstrucționa cercetarea rapidă, obiectivă și completă a dosarului penal.

Procurorii cer prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile în privința lui Morari. Judecătoria sectorului Ciocana va examina mâine demersul procurorului.

Procurorii i-au înaintat învinuirea definitivă lui Viorel Morari și cer prelungirea arestului cu încă 30 de zile

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!