/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Curse aeriene suspendate și localuri închise în China din cauza coronavirusului. Ce măsuri au luat marile companii ale lumii

missing
28 ianuarie 2020, ora 17:57

Coronavirusul a luat până în prezent viața a peste 100 de oameni, iar mai mult de o mie de persoane din întreaga lume s-au infectat cu acest virus. Din cauza situației îngrijorătoare, marile companii chineze le-au cerut angajaților să muncească de acasă, iar Walt Disney a închis temporar două parcuri tematice de distracții.

Măsurile luate de marile companii ale lumii

Cei de la Facebook le-au cerut angajaților care au călătorit recent în China să muncească de acasă. Totodată, giganții industriei tech din China, printre care Alibaba și Tencent, le-au cerut angajaților să lucreze de acasă pe parcursul acestei săptămâni.

Tiktok, serviciul de rețea socială de partajare video deținut de ByteDance, le-a recomandat angajaților care au călătorit în ultimele săptămâni în China să se afle în carantină și să lucreze de acasă în următoarele 14 zile. La fel au procedat și cei de la Pinduoduo, UBS Group și Country Garden.

Standard Chartered, o companie internațională cu servicii bancare și financiare multinaționale cu sediul central în Londra, a interzis călătoriile angajaților săi în provincia chineză Hubei și regiunea administrativă specială Hong Kong. Celor care s-au întors recent din China, administrația le cere să activeze de acasă în următoarele 14 zile.

Iar cei de la Commonwealth Bank din Australia recomandă evitarea călătoriilor în China.

LG Electronics și cei de la LG Chem au interzis categoric angajaților să călătorească în China.

Cei de la Honda au dispus evacuarea a aproximativ 30 de angajați și familiilor lor din Wuhan, focarul coronavirusului, cu o cursă charter.

De asemenea, Samsung Electronics și-a sfătuit angajații care s-au întors recent din Hubei să stea acasă în următoarele șapte zile.

Compania japoneză de producere a oțelului Nippon Steel a interzis oamenilor săi să călătorească în China.

Conglomeratul Keppel Corp din Singapore, care are 170 de angajați în Wuhan și în alte localități din China, le-a cerut să evite vizitele care nu au nicio legătură cu interesele de serviciu în China,și recomandă să evite provincia Hubei. Staff-ul din China va fi monitorizat în următoarele 14 zile, la fel ca și cei care s-au întors recent din Singapore.

 Mai multe restaurante și companii și-au sistat temporar activitatea

McDonald’s a suspendat activitatea restaurantelor din cinci orașe din provincia chineză Hubei, inclusiv în Wuhan.

Starbucks și-a închis toate localurile și a suspendat livrările în Hubei. Ikea și-a închis singurul magazin din Wuhan.

Walt Disney și-a închis temporar parcurile tematice de distracții din Shanghai și Hong Kong. Iar H&M a decis să închidă 45 de magazine și a suspendat călătoriile de afaceri în China.

Mai multe curse aeriene suspendate

Compania aeriană finlandeză Finnair și-a suspendat rutele la Nanjing și Beijing pân ă la sfârșitul lunii martie. Acesta este primul operator aerian care ia o asemenea decizie.

Companiile Cathay Pacific și Cathay Dragon anunță că își vor reduce cu 50%  capacitate de transport a pasagerilor din data de 30 ianuarie până la sfârșitul lunii martie. În aceste condiții, operatorii aerieni susțin că vor întoarce biletele călătorilor afectați sau le vor rezerva pentru o altă dată.

Air Seoul a suspendat toate zborurile în China, iar China Airlines din Taiwan a reorganizat unele zboruri, iar pe unele le-a anulat. Totodată, Air France KLM promite să schimbe biletele procurate de călători până pe 29 februarie.

De asemenea, mai multe lanțuri hoteliere chineze își anunță clienții că pot să își reprogrameze cazările la hotel sau să le amâne. Iar mai multe companii turistice au suspendat plecările în China.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram