Deputatul democrat Sergiu Sârbu, chemat astăzi la audieri la Procuratură, le-a spus jurnaliștilor că este presat încă din vara anului trecut, iar scopul este să fie redus la tăcere. Democratul a dezvăluit că dosarul penal pe numele său a fost pornit în baza unui denunț al unui politician, dar a refuzat să spună cine l-a scris și ce fapte i se incriminează.

„Nu vă pot spune la moment. Este o acuzație falsă în baza unui denunț fals. Voi colabora cu ancheta. Vom fi proactivi și vom utiliza toate mijloacele de apărare. Evident că nu recunosc acele aberații și acuzații care sunt aduse”, a declarat Sârbu.

Avocata lui Sârbu a precizat ulterior că dosarul penal a fost inițiat pentru fapte de corupere activă.

În postarea sa de ieri seară, Sergiu Sârbu a lăsat să se înțeleagă faptul că este persecutat pentru a fi determinat să iasă din Partidul Democrat și să adere la altă fracțiune parlamentară: „Eu cerere de aderare la alt partid nu scriu”, puncta Sârbu.

„Eu și familia mea, începând cu iunie curent, am fost supuși unor intimidări, aș spune chiar și persecuții. Eu nu le atrăgeam atenția. Erau mesaje din partea politicului pentru a nu mai fi atât de activ pe plan profesional, să mă calmez, să nu fac declarații prea tari”, a spus astăzi deputatul.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!