/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ O nouă construcție cu scandal în Chișinău, de această dată, la Ciocana

missing
30 ianuarie 2020, ora 09:02

De mai bine de jumătate de an, locatarii unor blocuri din sectorul Ciocana se luptă în instanță cu  o companie de construcție. Oamenii sunt nemulțumiți că în fața clădirilor în care locuiesc vor fi ridicate trei blocuri înalte, cu peste 20 de etaje. Sunt alarmați și de faptul că alături se află și o stație PECO. De partea cealaltă, directorul companiei afirmă că are toate actele în regulă și că a modificat de mai multe ori proiectul, pentru a fi pe placul locatarilor.

Locatarii mai multor blocuri de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală spun că lucrările sunt ilegale și că încearcă să-și facă dreptatea în instanță deja de șapte luni: „Construcția locativa A și B se construiește chiar alături de stația PECO. Acolo vă spunem dacă cineva de la balcon aruncă cineva țigara, unde ajunge! Direct pe teritoriul stației, buteliile de gaz sunt la nici 25 de metri iată cum se construiește la noi”.

Oamenii se plâng că, din cauza complexului, care presupune trei blocuri a câte 22 de etaje, în zonă va fi lipsă de spațiu: „Zece ani în urmă noi am cumpărat acolo apartamente, tot am făcut investiții și nu mici. Când am cumpărat ne-au promis că nu va fi bloc în față așa cum prevede legea, dar iată ne-am trezit cu un bloc în față și suntem totalmente lipsiți de lumina soarelui”.

Avocatul locatarilor afirmă că proiectul inițial, pe care compania de construcții l-a prezentat primăriei, arată diferit.

Gheorghe MACOVEI, AVOCAT: „A fost prezentat un proiect cu 327 de apartamente, dar se construiește cu totul altceva. Adică blocul inițial trebuia să fie cu o clădire pe mijloc și zone comerciale în față, cu trei nivele, așa cum cere zona respectivă”.

În replică la aceste acuzații, directorul companiei de construcții a precizat că toate actele pe care le deține sunt în regulă. Mai mult, el spune că a încercat să vină în întâmpinarea locatarilor revoltați.

Grigore ȚÎRCHI, DIRECTOR COMPANIE CONSTRUCȚIE: „Dumnealor, după un an și jumătate, au venit cu nemulțumiri, am mers cu ei la negocieri chiar la primărie, au fost efectuate modificări în proiect așa cum și-au dorit dumnealor, după care au venit și au spus că nici așa nu sunt de acord, chiar dacă am modificat căile de acces laterale la drumul de acces”.

Oamenii spun că au discutat și despre problema lor și cu primarul Ion Ceban, care în campanie electorală a declarat război construcțiilor ilegale. Deși l-am sunat, edilul, aflat zilele trecute în Federația Rusă, nu ne-a răspuns la telefon.

Reporter: Cătălin GORIA

Imagine: Tudor BIGU

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram