/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

 /VIDEO/ Deputații iau locul infractorilor. Plahotniuc, alături de Țuțu și Șor, pe panourile Inspectoratelor de Poliție

missing
31 ianuarie 2020, ora 21:00

Deputații iau locul infractorilor. Fotografia fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, tot el Vladislav Novak, a fost afișată pe panourile de căutare a infractorilor din fața Inspectoratele de Poliție.  Alături de Plahotniuc, pe același panou, se află și fotografia colegului de partid Constantin Țuțu, dar și a fostului primar de Orhei, Ilan Șor.  Oamenii cred însă că democratul savurează din plin de libertate și că în curând nu va aparea în fața organelor de anchetă.

NATALIA GHEȚU, REPORTERĂ TV8: „Fotografia fostului lider PD, Vlad Plahotniuc a apărut pe panourile infractorilor și suspecților dați în căutare. Pe panou, un pic mai sus, regăsim fotografia fostului coleg de partid, Contantin Țutu, dar și a lui Ilan Șor”.

„Plahotniuc este, Șor este. Cum credeți de ce apărut pe acest panou? Au furat”.

Imaginea liderului PD este însoțită de un anunț în care este specificat că acesta este  căutat și în baza celeilate identități – Vladislav Novak Vladimir, născut în decembrie 1965, în timp ce Vladimir Plahotniuc deține altă data de naștere. Oamenii cred că exemplu lui Plahotniuc, de la lider de partid pe panoul infractorilor,  trebuie să fie o lecție pentru ceilalți politicieni.

„Legea îi una pentru toți și trebuie să fie îndeplinită. Toți sunt obligați să răspundă în fața legii. El are conturi în toate țările Uniunii Europene, investiții afaceri. Nu cred că o să vină”.

„O informație pe care o trebuie să o cunoască orișicare inclusiv, persoanele care simpatitează persoanele astea. Nu cred că o să vină benevol și nu cred că cineva din organele de drept are competența de a-i aduce în țară”.

„Domnul Plahotniuc, Tuțu, Șor sunt în căutare pentru faptele care le-au făcut. Credeți că vor reveni în țară? Cred că nu. Doar dacă vor fi aduși silit”.

După trei luni de tăcere, ieri, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declrat că Interpol a oferit un răspuns Procuraturii Generale despre anunțarea lui Vladimir Plahotniuc în căutare internațională. Însă, tot ce-ar fi comunicat este că cererea autorităților de la noi a fost recepționată.

După ce a dispărut din țară, în iunie 2019, Vladimir Plahotniuc ar fi fost zărit în cel puțin trei țări: România, Marea Britanie și Statele Unite. Acum două săptămâni, el și familia sa au primit interdicție de a mai pretinde vize de ședere, pentru comiterea actelor de corupție.

Acesta are acces interzis și pe teritoriul Elvetiei și al principatului Liechtenstein pe un termen de 10 ani. Vladimir Plahotniuc este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Avocatul său a declarat că probele procurorilor sunt insuficiente pentru a proba vinovăția.

Reporter: Natalia GHEȚU
Imagini: Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram