Temperaturile cu plus din termometru ne topesc până și patinoarul din Piața Marii Adunări Naționale. Deși acesta urma să fie deschis până la sfârșitul lunii februarie, vremea caldă de afară pare să încurce planurile. Șiroaie de apă pot fi zărite pe asfalt, iar împrejur sunt împrăștiate bucăți de gheață. Oamenii spun că priveliștea nu e tocmai potrivită pentru centrul capitalei, mai ales că noaptea apa îngheață și se formează lunecuș.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „Conform programului, patinoarul se deschide zilnic la ora 10 și 10 minute. Este aproape ora 11, iar casele de bilete sunt închise. În schimb în jur, chiar pe Piața Marii Adunări Naționale, sunt împrăștiate bucăți mari de gheață și zăpadă. Cel puțin, acestea amintesc că afară, totuși, e iarnă”.

„Nu e gratis, așa că ar trebui să facă curățenie”.

„Desigur că nu e frumos. Se vede că nu e niciun respect”.

Trecătorii spun că demult nu au văzut ca cineva să patineze aici.

„Acum cel mult doi oameni văd”.

„Ați văzut pe cineva să patineze? -Nu”.

Am încercat să discutăm și cu lucrătorii sau cu administratorul pantinoarului, dar aceștia au refuzat.

„La ce oră de obicei îl deschideți? De ce e gheață peste tot?”.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, patinoarul urmează să fie scos din piață în următoarele zile, astfel ca luni Piața Marii Adunări Naționale să rămână curată. Anterior, antreprenorii au anunțat că proiectul costă peste două sute de mii de euro, iar instalațiile au fost aduse din străinătate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!