Accesul la stadionul „Dinamo” a devenit peste noapte cu plată pentru sportivii din țară. Nemulțumiți de situația creată, aceștia și-au manifestat dezacordul pe rețelele sociale. De cealaltă parte, conducerea complexului sportiv spune că este o hotărâre de Guvern care prevede că stadionul este „prestator de servicii”. Nu a stat deoparte și președintele, care a dat asigurări că accesul la stadion va rămâne gratuit. 

Sportivii se plâng că sunt nevoiți să achite bani pentru a practica un mod sănătos de viață. „Noi ducem faima țării peste hotare, statul nu ne dă un bănuț pentru cheltuielile pe care din buzunarul nostru le achităm și încă trebuie să mai plătim pentru permisiunea de a alerga la stadionul de stat care e întreținut din buget…”, a scris pe pagina sa de Facebook sportiva Ana Cazacu.

Contactat de redacție, șeful complexului sportiv a spus că: „sunt a treia zi în funcția de director interimar al stadionului „Dinamo”. Este o hotărâre de Guvern care prevede că noi prestăm servicii contraplată”, a declarat pentru TV8 directorul interimar Ion Bucur. El a mai precizat că urmează să vadă în ce constă problema.

Soluții a încercat să găsească și președintele Asociației Obștești Clubul Sportiv Sporter, Dmitri Voloșin. În urma dialogului cu directorul interimar, cel din urmă spus că sportivii pot deocamdată să se antreneze gratuit. De cealaltă parte, președintele Igor Dodon dă asigurări că accesul pe stadionul „Dinamo” va rămâne gratuit atât pentru sportivii amatori, cât și pentru copii.

„Am discutat deja cu responsabili din Guvern, iar printre soluțiile la care am ajuns este și accesul liber și antrenamente gratuite pe teritoriul stadionului pentru sportivii amatori și pentru copii”, a scris pe pagina sa de Facebook șeful statului.

De asemenea, președintele a solicitat autorităților municipale să identifice soluții pentru îmbunătățirea infrastructurii stadionului „Dinamo”, precum și pentru amenajarea/instalarea cât mai multor zone și terenuri sportive în oraș accesibile pentru toate categoriile de populație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!