/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Șeful Senatului de la București și-a dat demisia

missing
03 februarie 2020, ora 16:53

Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului, după ce Curtea Constituțională a României a invalidat procedura prin care acesta a fost instalat la șefia forului superior din Parlament.

Curtea Constituțională a decis, pe 21 ianuarie, că procedura prin care Teodor Meleșcanu a fost ales în funcția de președinte al Senatului a fost ilegală. Judecătorii au admis sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

B1.ro scrie, bazându-se pe surse politice, că Meleşcanu ar putea fi susţinut din nou pentru preşedinţia Senatului, dar de această dată din partea PSD.

Alți candidați ar fi Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, în condiţiile în care PSD are majoritate în Senat.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului, după ce Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din fruntea Senatului și a rupt alianța PSD-ALDE. Ca urmare a numirii, Meleșcanu a fost demis din ALDE și a ales să treacă la PSD.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram