Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului, după ce Curtea Constituțională a României a invalidat procedura prin care acesta a fost instalat la șefia forului superior din Parlament.

Curtea Constituțională a decis, pe 21 ianuarie, că procedura prin care Teodor Meleșcanu a fost ales în funcția de președinte al Senatului a fost ilegală. Judecătorii au admis sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

B1.ro scrie, bazându-se pe surse politice, că Meleşcanu ar putea fi susţinut din nou pentru preşedinţia Senatului, dar de această dată din partea PSD.

Alți candidați ar fi Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, în condiţiile în care PSD are majoritate în Senat.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului, după ce Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din fruntea Senatului și a rupt alianța PSD-ALDE. Ca urmare a numirii, Meleșcanu a fost demis din ALDE și a ales să treacă la PSD.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!