61 de instituții de învățământ din capitală, printre care și zece grădinițe, activează în lipsa autorizațiilor sanitare. Informația a fost prezentată la ședința operativă a serviciilor Primăriei. Problema a fost identificată pe 16 ianuarie și autoritățile municipale au intervenit pentru depășirea acestei situații.

Printre problemele constatate se numără depășirea normelor sanitare privind numărul de copii în clase, aerisirea insuficientă a laboratoarelor de informatică și depozitarea incorectă a medicamentelor pe care trebuie să le aibă fiecare instituție de învățământ. La grădinițe s-au găsit și medicamente pentru maturi, în timp ce trebuie să fie doar doze pentru copii, au precizat reprezentanții Direcției Educație a Pprimăriei Chișinău.

S-a făcut o listă de prescripții pe care trebuie să le respecte managerii instituțiilor de învățământ și, în decurs de două săptămâni, toate școlile și grădinițele vor primi autorizații sanitare de funcționare.

Primarul general Ion Ceban a cerut să fie identificate motivele care au condus la faptul ca instituțiile de învățământ  să înceapă noul an fără autorizații sanitare și să fie aplicate sancțiuni administrative.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!