Toți copii trec prin faze în care nu prea mănâncă şi cu greu se lasă convinşi să nu sară peste mesele principale. Medicii pediatri Mihai Stratulat și Dorina Agachi vin cu câteva sfaturi pe mamele cu copii cărora pare că nu le este niciodată foame.

Când vorbim despre pofta de mâncare, într-adevăr este foarte actual. Câteva momente. De foarte multe ori părinții pun ca și problemă cât mănâncă copilul, dar de fapt el mănâncă destul de bine, pur și simplu uneori el nu se alimentează atât cât am dori noi, adulții. Aparent, pentru el acel volum este unul satisfăcător.

Există niște momente. Dacă copilul este activ, are evoluție în dezvoltarea sa psihică, corespunde vârstei și este un copil activ care răstoarnă casa, nu poate fi vorba despre un copil care ar avea o patologie organică din cauza căreia nu mănâncă. Atunci noi pur și simpli insistăm absolut incorect asupra faptului că ar trebui să mănânce mai mult”, a spus specialista Dorina Agachi la emisiunea „Iubește viața” de la TV8 cu Tatiana Granciuc.

Atunci când problema devine mai anevoioasă, medicii atenționează că, în asemenea cazuri, părinții ar trebui să apeleze la un specialist.

Atunci când întrebăm mămicile, aflăm că deseori copiii mănâncă ceea ce le place, dar nu mănâncă ceea ce vor părinții. Aici nu este vorba despre lipsa poftei de mâncare. Dacă într-un final copilul nu mănâncă deloc, trebuie să investigăm mai întâi stomacul, să vedem dacă nu este o aciditate mărită și atunci unii copii pierd pofta de mâncare”, a precizat pediatrul Mihai Stratulat.

„Dacă copilul are o problemă din cauza căreia nu mănâncă, atunci cu siguranță pe lângă lipsa poftei de mâncare vor fi și alte simptome”, a menționat Agachi.

„Dragi părinți, nu încercați să faceți această insistență de a „îndopă” cumva copii. Trebuie să fiți un pic mai relaxați la acest capitol. Dacă copilul zâmbește, el înseamnă că e sătul”a punctat Dorina Agachi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!