/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Sturza sugerează că Stoianoglo ar putea deveni persona non grata în Turcia, după ce a recunoscut că cei șapte profesori au fost expulzați ilegal

missing
05 februarie 2020, ora 13:17

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, sugerează că procurorul general Alexandru Stoianoglo ar putea fi declarat persona non grata în Turcia. Asta după ce astăzi a recunoscut public că cei șapte profesori turci au fost expulzați ilegal din Republica Moldova și le-a cerut scuze pentru acest lucru.

„Stop! Domnule procuror general, e foarte curajos să vă cereți scuze de la profesorii turci! Automat ați devenit persona non grata în Turcia! Dar ce facem cu cei grata, foarte grata care au dat indicații? A fost o decizie la nivel politic! Luată de P, D, C, F! Alt „curajos” – fostul șef SIS, Botnari – și-a atribuit vin! Dar cei patru au curajul să vină și să spună ceva?”, a scris Ion Sturza pe pagina sa de Facebok.

Amintim că fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari va compărea pe banca acuzaților, în dosarul expulzării celor șapte profesori turci. Acesta este învinuit de abuz de serviciu. Procuratura Generală anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a lui Botnari în judecată. Totodată, foștii săi adjuncți, dar și șefa Biroului de Migrație și Azil, Olga Poalelungi au fost scoși de sub urmărirea penală.

Potrivit procurorului general, Alexandru Stoianoglo, în cadrul urmăririi penale, procurorii au stabilut că procedura de extrădare a celor șapte profesori din Turcia a fost executată, în mod arbitrar, de către SIS, conducerea BMA nefiind informată despre modul de îndepărtare a acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram