Tânărul Alexandru Rjavitin, care la sfârșitul lunii decembrie a fost dat dispărut, după ce acum patru ani a evadat din așa-zisa armată transnistreană, a fost înrolat din nou de către forțele din stânga Nistrului.

Alexandru Rjavitin a apărut într-un reportaj realizat de postul de televiziune „Pervîi Prednestrovskii” din regiunea transnistreană. Tânărul spune că, în prezent, se bucură de condiții mai bune de trai, iar atitudinea superiorilor și a colegilor s-a schimbat mult, față de cea care era acum patru ani, când a fugit din așa-zisa armată transnistreană.

Alexandru Rjavitin acuză presa din țara noastră că a mediatizat incorect cazul lui: „În primul reportaj în care apar în Republica Moldova au fost prezentate elementele cheie, însă situația în ansamblu nu a fost mediatizată…Niciun angajat din organele de drept (n.r. din stânga Nistrului) nu m-a agresat fizic…Se vede că în toate structurile armatei au fost efectuate reforme majore”,  a declarat tânărul.

Pe 30 decembrie 2019, asociația Promo-Lex a făcut un apel public în care a anunțat că Alexandru Rjavitin a fost dat dispărut. Ulterior, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au cerut explicații urgente de la procurorul general, Alexandru Stoianoglo, și vicepremierului pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, pe acest caz.

La scurt timp, vicepremierul a venit cu o reacție pe rețelele sociale. Alexandru Flenchea a spus atunci că subiectul va fi discutat cu așa-zisul ministru al afacerilor externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, în cadrul unei întrevederi planificate, în formatul 1+1.

Alexandru Rjavitin, fiind înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, în august 2015 a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale.

El a trecut înotând râul Nistrul și a mers trei zile pe jos până la Chișinău, în uniforma sa militară și în șlapi, pentru că nu a mai suportat umilințele și bătăile la care era supus.

Pentru că a evadat și a îndrăznit să vorbească despre condițiile și tratamentul inuman la care a fost supus, administrația de la Tiraspol i-a pornit „dosar penal”.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!