/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Fundația Bill & Melinda Gates va finanța cu 100 de milioane de dolari lupta împotriva coronavirusului

missing
06 februarie 2020, ora 09:05

Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat miercuri că va finanța cu 100 de milioane de dolari lupta împotriva coronavirusului. Banii oferiți de fundația magnatului american vor fi folosiți pentru ”detectare, izolare și tratament, protejarea populației cu risc, dezvoltarea vaccinurilor, tratamente și diagnostice”.

Primele 10 milioane de dolari din suma totală de 100 de milioane de dolari au fost anunţate la sfârşitul lunii ianuarie. 20 de milioane de dolari vor merge spre instituţii precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) şi omologul său din China, dar şi pentru Comisia naţională pentru sănătate din China.

Alte 20 de milioane de dolari vor fi alocate autorităţilor de sănătate publică din ţările din Africa Subsahariană şi Asia de Sud-Est, zone care au fost afectate disproporţionat de mult de epidemiile recente, inclusiv de pandemia de H1N1 din 2009. Până la 60 de milioane de dolari vor fi alocaţi programelor de cercetare iniţiate pentru obţinerea unor vaccinuri, pentru tratamente medicale şi pentru instrumente de diagnosticare.

„Organizațiile multilaterale, guvernele naționale, sectorul privat și filantropiile trebuie să lucreze împreună pentru a încetini ritmul epidemiei, pentru a ajuta țările să-și protejeze cetățenii cei mai vulnerabili și să accelereze dezvoltarea instrumentelor pentru a ține sub control această epidemie”, a declarat CEO-ul fundației Gates, Mark Suzman.

„Speranța noastră este ca aceste resurse să ajute la catalizarea unui răspuns internațional rapid și eficient. Acest răspuns ar trebui să fie ghidat de știință, nu de teamă și ar trebui să se bazeze pe pașii pe care Organizația Mondială a Sănătății i-a făcut până în prezent”, a mai spus Mark Suzman, citează Libertatea.

Coronavirusul a afectat peste 24.500 de oameni iar numărul deceselor a ajuns la 493 în această dimineață, arată o situație la nivel global întocmită în baza rapoartelor autorităților de sănătate publică din China, zona Asia de Sud-Est, Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia, Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram