Consilierul municipal liberal Ion Cebanu a cerut la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău vot de neîncredere primarului capitalei, Ion Ceban. Inițiativa, propusă după ce a fost deja aprobată ordinea de zi, inclusiv subiectele suplimentare, a stârnit zâzanie. Dezbaterile la acest subiect au fost aprinse, iar consilierii s-au certat ca la ușa cortului.

Potrivit consilierului Ion Cebanu, primarul municipiului Chișinău ar fi amenințat-o recent pe consiliera de la PL, Veronica Herța. De asemenea, liberalul s-a arătat nemulțumit de faptul că edilul capitalei ar fi „indus în eroare consilierii din CMC”, privind acordul adițional la Protocolul de înfrățire a Chișinăului cu Bucureștiul.

Inițiativa de introducere a acestui subiect pe ordindea de zi a fost susținută inclusiv de consilierii PPDA.

„Domnul primar general și-a permis să manipuleze cu CMC. Dacă nu vom înceta asta și nu îl vom opri, atunci se va continua această practică”, a spus consiliera Aliona Mandatîi.

Socialiștii din CMC s-au arătat revoltați de inițiativa propusă de liberalul Ion Cebanu. Astfel, consilierii s-au certat între ei.

„Unde e Dorin Chirtoacă și al treilea? A venit doar unul și ia uitați-vă câtă zâzanie face aici”, a spus consilierilor PSRM, Nicolae Pascaru.

Consilierii urmează să decidă dacă inițiativa va fi sau nu examinată la ședința de astăzi a CMC.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!