Consilierul municipal liberal Ion Cebanu a cerut la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău vot de neîncredere primarului capitalei, Ion Ceban. Inițiativa, propusă după ce a fost deja aprobată ordinea de zi, inclusiv subiectele suplimentare, a stârnit zâzanie. Dezbaterile la acest subiect au fost aprinse, iar consilierii s-au certat ca la ușa cortului.

Potrivit consilierului Ion Cebanu, primarul municipiului Chișinău ar fi amenințat-o recent pe consiliera de la PL, Veronica Herța. De asemenea, liberalul s-a arătat nemulțumit de faptul că edilul capitalei ar fi „indus în eroare consilierii din CMC”, privind acordul adițional la Protocolul de înfrățire a Chișinăului cu Bucureștiul.

Inițiativa de introducere a acestui subiect pe ordindea de zi a fost susținută inclusiv de consilierii PPDA.

„Domnul primar general și-a permis să manipuleze cu CMC. Dacă nu vom înceta asta și nu îl vom opri, atunci se va continua această practică”, a spus consiliera Aliona Mandatîi.

Socialiștii din CMC s-au arătat revoltați de inițiativa propusă de liberalul Ion Cebanu. Astfel, consilierii s-au certat între ei.

„Unde e Dorin Chirtoacă și al treilea? A venit doar unul și ia uitați-vă câtă zâzanie face aici”, a spus consilierilor PSRM, Nicolae Pascaru.

Consilierii urmează să decidă dacă inițiativa va fi sau nu examinată la ședința de astăzi a CMC.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!