/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/VIDEO/ Imagini de groază într-un cartier din Bălți. Mai mulți câini, otrăviți și lăsați să moară în chinuri

missing
06 februarie 2020, ora 20:34

Imagini de groază într-un cartier din Bălți. Mai mulți câini au fost otrăviți și lăsați să moară în chinuri. Cadavrele animalelor au fost descoperite de câțiva locuitori din cartierul 8, acum câteva zile, transmite nordnews.md. Imaginile video au fost publicate pe rețelele de socializare, unde au stârnit un val de nemulțumiri.

În imagini sunt cel puțin cinci câini morți, care, potrivit martorilor, au fost otrăviți. Locuitorii orașului se arată îngrijorați de situație, care pare să iasă de sub controlul autorităților.

„Este strașnic, pentru că copiii nu trebuie să vadă asta. Cred că nu vor găsi vinovații. I-au otrăvit, au stat așa”.

„Strașnic, unde se uită serviciile municipale? Poate că atacau copiii, nu știu, dar nu e uman. Chiar dacă sunt maidanezi, dar sunt animale, au spus oamenii”.

Unii oameni, însă, justifică acțiunile otrăvitorilor. Ei cred că astfel, cineva ar încerca să scape orașul de maidanezii, care atacă oamenii în stradă.

„Dar când copiii se joacă și câinii îi atatcă? Se întâmplă. Au rezolvat cumva problema? Cineva nu a mai putu să tolereze asta. Eu tot am copil care merge cu bicicleta. Să te aperi nu poți, că dacă te atacă unul vine toată haita. Aici au fătat mai mulți câinișori. Dacă autoritățile nu se implică, oamenii decid singuri”.

„Cadavrele se descompun, este miros urât, este periculos, aici este parc, copiii aleargă. Nu este normal”.

Voluntarii pentru protecția animalelelor cred că aceasta este cea mai disperată soluție de a scăpa de patrupede, iar autoritățile trebuie să intervină cât mai urgent.

„Acum câteva zile ne-am adresat, am sunat pe toate numerele de telefon de pe site-uri, inclusiv al primăriei. În cartierul 8 au fost otrăviți, din păcate, cinci câini. Noi ne facem griji, pe acolo nerg copiii, văd asta, este o traumă psihologică, ei văd asta. Din păcate, autoritățile nu au reacționat, a spus Natalia Buhaneț, voluntar AO „Save us”.”

Conform datelor oficiale, pe străzile din Bălți hoinăresc aproape cinci mii de câini. Anul trecut, aproape 700 de bălțeni au fost mușcați de maidanezi printre care, peste 200 de copii. Într-un live pe facebook, primarul de Bălț, Renato Usatîi a declarat că a găsit deja o soluție.

„Pentru a reduce numărul maidanezilor, pe viitor, am decis ca toți locuitorii din Bălți să aibă posibilitatea să-și sterilizeze câinii, gratuit, la azil, a declarat primarul de Bălți, Renato Usatîi”.

Azilul pentru câinii fătă stăpân din oraş, deschis acum un an, are o capacitate de doar 400 de locuri. Totodată, proiectul de achiziție a unui crematoriu pentru câini, a eșuat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram