Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de asemena propune un candidat unic la alegerile prezidențiale, dar nu e nimic grav dacă vor fi mai mulți candidați de dreapta. Despre aceasta a declarat președinta formațiunii Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. 

„Noi așteptăm să vedem ce propunere au colegii de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Noi nu am vorbit cu ei despre niciun candidat. PAS va lua o decizie la următorul congres, la sfârșitul lunii martie. Deocamdată ne uităm cine va avea cele mai mari șanse. Nu am discutat deocamdată nicio candidatură”, a declarat președinta PAS.

De asemenea Maia Sandu a spus că nu vede nimic grav dacă la alegerile prezidențiale vor fi candidați diferiți, unul din partea PAS și altul din partea PPDA. Potrivit ei, important este ca formațiunile să nu să se atace politic.

Președintele Republicii Moldova este ales în mod direct de către cetățeni pentru un mandat de patru ani. Viitoarele alegeri prezidențiale urmează să fie organizate în toamna acestui an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!