Comunitatea mondială se confruntă cu lipsa echipamentelor individuale de protecție antigripală. Anunțul a fost făcut astăzi de Organizația Mondială a Sănătății. 

„Le distribuim statelor kit-uri de testare, măşti, mănuşi, aparate respiratorii şi halate. Cu toate acestea, după cum probabil vă imaginaţi, lumea se confruntă cu o lipsă cronică a echipamentelor individuale de protecţie”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei reuniuni pe tema epidemiei virusului 2019nCoV desfăşurată la Geneva.

La începutul acestei luni, China a anunțat că are nevoie urgentă de măști medicale și alte echipamente de protecție, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit peste 30 de mii de persoane până la data de 7 februarie, iar peste 630 de oameni au murit, scriei Digi24.ro.

„China are în prezent nevoie de urgență de măști medicale, costume și ochelari de protecție”, declara purtătoarea de cuvânt a MAE chinez.

De asemenea, alte câteva sute de persoane din peste 20 de țări au fost infectate cu noul coronavirus, iar două persoane din afara Chinei continentale, din Filipine și Hong Kong, și-au pierdut viața.

China produce aproximativ 20 de milioane de măști medicale pe zi, potrivit Ministerului Industriei, însă panica provocată de răspândirea rapidă a noului coronavirus a determinat populația Chinei să-și facă stocuri de măști chirurgicale, astfel că cererea de echipamente de protecție este foarte ridicată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!