/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Zinaida Greceanîi, la 64 de ani, a primit oaspeți în biroul de serviciu. Echipa TV8 nu a fost lăsată la sărbătoare

missing
07 februarie 2020, ora 21:35

Sărbătoare la Parlament! Mai mulți deputați, funcționari și socialiști s-au grăbit să o felicite pe Zinaida Greceanîi, care astăzi împlinește 64 de ani. Oaspeții au fost poftiți în biroul omagiatei. Echipa TV8 însă a fost ținută la distanță. Șeful statului a surprins-o cu un buchet imens de trandafiri roșii.

„-Pentru cine sunt florile? -Pentru doamna Greceanîi”.

Igor Dodon s-a lăudat buchetul enorm de trandafiri într-o postare pe Facebook. Totuși, de la deputatul PAS, Vladimir Bolea, am aflat că florile preferate ale președintei Parlamentului sunt, de fapt, lalelele.

Vladimir Bolea, deputat PAS: „Acum am fost și am felicitat-o. I-am urat la multi ani. Un cadou? I-am dus un buchet de lalele. Sunt florile mele preferate din câte am vorbit și a doamnei”.

Natalia Ghețu, reporteră TV8: „Am încercat să vorbim cu Zinaida Greceanîi. Aceasta însă a refuzat să discute cu presa”.

Vlad Batrîncea, deputat PASRM: „Vă rog să o lasați în pace. Nu aveți ce comenta, nu aveți ce pune o mie de întrebări”.

Colegii de partid i-au dăruit flori și un suvenir.

Vlad Batrîncea, deputat PSRM: „Ce cadou i-ați luat. Noi am venit cu un cadou absolut simbolic. I-am adus flori, un suvernir. Nu contează cadourile. O să sărbătoriți și la sediul partidului? Nu, doamna Greceanîi este o persoană foarte modestă. Nu a vrut să sărbătorească, dar în virtutea funcției ea îi primește”.

Alți deputați s-au limitat doar la urări de sănătate.

Lilian Carp, deputat PAS: „Să fie sănătoasă. Un buchet de flori? Am eu cui darui flori”.

Chiril Moțpan, deputat Platfroma DA: „Să revină la alte aprecieri ale acelor lucruri care se cheamă valori ale unui om care trăiește pe pământ ceea ce inseamnă istorie, limbă, cultură”.

Iar deputatul Octavian Țîcu nu știa despre ziua de naștere a Zinaideai Greceanîi.

Octavian Țîcu, deputat neafiliat: „-E sărbătoare astăzi în legislativ! -Care? -Ziua doamnei Greceanîi. -A! nu am știut. Nu am nici un cadou. Să fi știut îi dădeam o carte, iaca am una: Istoria românilor de la est de Prut, dar trebuie să i-o dau altcuiva”.

Ulterior, însă, deputatul s-a răzgândit și i-a dus cartea în dar președintei Parlamentului.

Octavian Țîcu, deputat neafiliat: „Datorită TV8 am aflat că e ziua doamnei Greceanîi și evident că am luat cartea care era destinată diasporei și i-am dat-o doamnei Greceanîi. Și i-am spus că dincolo de convingerile ideologiile și politice să-și regăsească identitatea românească ascunsă. -S-a bucurat de cadou?.  -Foarte mult. -Eu cred că avem o relație foarte prietenoasă dincolo de aparențe.”

Zinaida Greceanîi a împlinit astăzi 64 de ani. Anterior, ea a mai deținut o funcție publică importantă, fiind premier în perioada guvernării comuniste. În timpul dezordinilor în masă, din aprilie 2009, demnitara a declarat că poliția va folosi armele pentru a apăra constituționalitatea, iar pierderile de vieți erau de neevitat. Acest mesaj a stârnit un val de critici.

Reporter: Natalia GHEȚU
Imagini: Tudor BIGU

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram