Dosarul penal privind cumpărarea celor 168 de ambulanțe din Turcia, dintr-un credit oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a fost încetat din lipsa infracțiunii, susține ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ei, autoritățile nu vor rezilia contractul cu partea turcă. Declarația a fost făcută la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Din spusele ministrei Dumbrăveanu, obiecțiile comisiei care au efectuat vara trecută o vizită în Turcia pentru a evalua ambulanțele care au fost cumpărate de Republica Moldova țin doar de trei echipamente cu care sunt dotate vehiculele. Potrivit ei, agentul economic s-a arătat dispus să le înlocuiască, doar că așteaptă de la autoritățile noastre precizii ce anume nu corespunde normelor.

„Vreau să vă spun că atunci când am venit la minister, am căutat un act constatator al neregularităților depistate de acea comisie și, în afară de un raport de deplasare, nu am găsit niciun alt act”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra spune că autoritățile de la noi nu vor merge într-un litigiu de reziliere a contractului întrucât sunt convinse că îl vor pierde, iar ulterior vor trebui să compenseze companiei venitul ratat. Mai mult, șefa de la Ministerul Sănătății a spus că autoritățile de la noi au stabilit că vor încheia cu partea turcă un acord adițional privind prelungirea contractului și în anul 2020.

În scurt timp, în Republica Moldova urmează să fie aduse două ambulanțe din lot, care vor fi testate de către echipe de medici de la serviciul de urgență, iar ulterior se va lua decizia privind livrarea întregului lot de ambulanțe.

Lotul de ambulanțe costă 12 milioane de euro.

Vezi și:
/VIDEO/ Ambulanțele caracterizate de Ala Nemerenco că sunt „sub orice critică” vor ajunge în R. Moldova. Contractul cu firma din Turcia nu a fost reziliat

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!